fbpx

iezen voor datgene wat gemakkelijk is en moeiteloos gaat, klinkt eigenlijk heel logisch maar kan erg moeilijk zijn. Eén van de redenen hiervoor is dat we gewend zijn de dingen te doen zoals het ‘hoort’. Dat gebeurt vaak onbewust. Mijn dochter heeft daar geen last van bij hoe ze zicht kleed tijdens het kerstdiner. Haar motto is: kies voor gemakkelijk!

Onesie

Het is december als mijn dochter op school in groep drie onesie-dag heeft. Dat is voor mij de eerste keer dat ik in aanraking kom met de term onesie. Na een snelle zoektocht online weet ik wat het is en kom ik uit bij de Zeeman. Daar kopen we onze allereerste onesie. Een Kerst-onesie om precies te zijn.

Kies voor gemakkelijk

Mijn dochter draagt het liefst gemakkelijk zittende kleding. Alles wat strak zit, een rok of een jurk is, draagt ze niet. Een onesie past dus prima bij mijn dochters wensen. Een paar weken later is het Kerstmis. Volgens traditie organiseert de school een kerstdiner. Wat bij de traditie lijkt te horen, is dat alle kinderen in kerstkleding op het kerstdiner verschijnen. Glitters, tule, strikjes, kant. Het lijkt net een modeshow en vertegenwoordigt alles wat niet bij mijn dochter past. Het verbaast me daarom niet dat ik van haar de vraag krijg of ze haar onesie aan mag naar het kerstdiner.

Ik besluit uit te leggen hoe de andere kindjes gekleed gaan. Ook geef ik haar de keuze in wat ze wil dragen. Ze kiest ervoor in onesie naar het kerstdiner te gaan. Bij terugkomst is dit wat ze me vertelt: “Mam! Alle kindjes hadden zulke moeilijke kleren aan en mijn kleren waren het allermakkelijkst!”

Een jaar later

Inmiddels zit mijn dochter in groep vier en opnieuw dient het kerstdiner zich aan. Al even geleden heeft ze me de vraag gesteld of ze haar onesie weer aan mag naar het kerstdiner. “Ja natuurlijk mag dat lieverd!”
Ik kan als moeder alleen maar toejuichen dat ze zo bewust kiest voor datgene wat zij gemakkelijk vindt. Dat ze kiest voor wat fijn voor haar is.

Nog meer plezier vinden?

Bestel vandaag nog het boek Minder Moeten Meer Plezier. Niet de reguliere prijs van 17.50 maar 9.95 ínclusief verzendkosten & persoonlijk kaartje van Susan.

Veel plezier!
Susan Veldkamp