fbpx

Stel, je hebt vandaag een uur tot je beschikking waar je op twee manieren invulling aan kunt geven: in de zon zitten met een kopje thee of de woonkamer schoonmaken. Uit welke van de twee haal jij de meeste plezier?

Ik vermoed dat je ervoor gekozen hebt in de zon te gaan zitten. Als je jouw keuzemogelijkheden zo concreet naast elkaar legt, zou je de conclusie kunnen trekken dat kiezen voor plezier eigenlijk best eenvoudig is. Het klinkt zelfs raar om te kiezen voor schoonmaken – wat ik bestempel als de minder leuke optie – toch?

Maar zo vreemd is het helemaal niet. Want wanneer leg je nu heel bewust jouw opties naast elkaar om te kiezen voor de leukste? En hoe vaak maak je niet een keuze die fijner is voor een ander in plaats van voor jezelf? Hoe gemakkelijk is het bijvoorbeeld door drukte opzij te schuiven voor wat echt belangrijk voor je is? Veel te gemakkelijk als je het mij vraagt! En als je dan alle leuke dingen, vaak onbewust, aan de kant schuift, blijft er dan wel genoeg over om te genieten van je leven?

 

Photo by Jon Tyson on Unsplash