fbpx

Dit is wat ik hoorde op mijn laatste werkdag: “Als jij er niet was geweest, zouden er nog veel meer mensen vertrokken zijn”. Ineens voelde ik me rolmodel. Zou ik er meer mee gedaan kunnen hebben als ik me hiervan eerder bewust was? Ik denk het wel.

Dan had ik door kunnen vragen. Uit kunnen zoeken wat dat dan precies is wat ik doe. Uitvinden wat de reden is dat sommige collega’s toch gebleven zijn. Dan had ik er meer voor kunnen gaan staan. En misschien wel het vertrek van een aantal collega’s kunnen voorkomen.

In andere woorden. Hoe meer je iemand bewust maakt van zijn of haar kwaliteiten en talent, des te meer diegene het in kan zetten. Zodat je daar als leidinggevende of organisatie (nog meer) van profiteert.

Ga het je collega’s maar vertellen

Het is allemaal niet eens zo moeilijk. Iemand een compliment geven en daarmee sterker maken. Waarom wordt het dan niet vaker gedaan? Omdat veel mensen niet krachtig genoeg zijn anderen op een voetstuk te plaatsen.

Angst en schaamte overheersen. Angst voor iets minder goed kunnen ten opzichte van die ander. Schaamte omdat met jouw compliment duidelijk wordt ‘dat jij niet zo goed of slim bent’.

Juist voor intrinsiek gemotiveerde, talentvolle medewerkers is waardering, erkenning en gezien worden zo belangrijk. Het kost niets, versnelt persoonlijke groei én levert werkplezier op.

Ik herken mezelf in beide. Ik ben degene met een tomeloze intrinsieke motivatie. Ik ben ook degene die regelmatig bang is niet goed genoeg te zijn.

Toch zal ik nooit maar dan ook nooit meer degene zijn die iemand niet bewust maakt van haar of zijn talent. Want daar ben ik nu meer dan sterk genoeg voor.

Rolmodel: welke collega inspireert en motiveert?

Cultuurverandering. Inclusie. Welke mensen in jouw bedrijf vertegenwoordigen nu al wat jij voor ogen hebt? Wie is die collega die zonder dat hij of zij het in de gaten heeft, een voorbeeld is voor anderen? In andere woorden, wie zijn (onbewust) rolmodel?

Heb je er weleens bij stilgestaan deze mensen in te zetten in het veranderproces? Hen bewust een voorbeeld te laten zijn voor anderen? Hun resultaat en succes breder te delen?

Ga er maar vanuit dat ze er zijn, deze onbewuste rolmodellen. Wie is benaderbaar? Met wie identificeren collega’s zich gemakkelijk?

Heb je zelf niet direct het antwoord? Vraag het! Welke collega inspireert en waarom?

Laat je verrassen. Maak hen zichtbaar voor nog veel meer mensen.

Maak jouw rolmodel zichtbaar

Maak van jouw meest onderscheidende medewerkers een rolmodel via een podcastinterview door mij en laat hen nog veel meer collega’s inspireren en motiveren!

Alle informatie vind je op SusanInterviewt.nl!

Tot snel!

Susan Veldkamp | Plezierinspirator

 

Fotografie: Hester Qiang op Unsplash